DR. FUCHS Cosmetics®, Германия

   Dr. Michaela Fuchs има повече от 25 години практика на лекар - дерматолог, придобива специалности по естетична медицина и хирургия. В сътрудничество с швейцарската фармацевтична компания Pentapharm изучава козметичните свойства на три биоактивни пептидни комплекса, решава да събере на едно място най-доброто в грижата за лицето и създава своя марка продукти. Специално внимание отделя на използваните компоненти, които трябва да отговарят на високи стандарти за безопасност и ефикасност. Разработва специфични формули, като съчетава противостареещото действие на трите пептидни комплекса с натурални съставки с доказан терапевтичен ефект. Продуктите й принадлежат към т.нар. “cosmeceuticals” – козметични продукти, които комбинират последните открития от медицината и биотехнологиите.

ТРИ БИОАКТИВНИ ПЕПТИДНИ КОМЛЕКСА
   Syn®-Ake: Пептид, който намалява мускулните съкращения. Когато се нанесе на кожата помага за отпускане на лицевото напрежение, което намалява мимическите бръчки и забавя появата на нови. Притежава значителен стягащ ефект. За откриването на Syn®-Ake екипът на Pentapharm получава през 2006 наградата Swiss Technology Award.
   Syn®-Hycan: Биоактивен Трипептид, който стимулира формирането на хиалуронова киселина в кожата и засилва колагеновите фибри. За разработването на този биоактивен Трипептид екипът на Pentapharm постига нов пробив при т.нар „cosmeceuticals“. През 2010 Syn®-Hycan получава  наградата за иновация European BSB-Innovation Prize.
   Syn®-Coll: Трипептид 5 е малък, дълбокопроникващ пептид, който копира естествения механизъм за производство на колаген. Ефекта от него се изразява в бързото изглаждане на бръчките, има хидратиращи и отпускащи свойства.
   Syn®-Ake, Syn®-Hycan, Syn®-Coll са регистрирани търговски марки на Pentapharm Швейцария.
 
УНИКАЛЕН МОДУЛЕН ПРИНЦИП
   DR. FUCHS Cosmetics® се състои от 3 различни линии създадени да отговорят на специфичните нужди на кожата.
   DR. FUCHS Beauty Med Therapy: Базова линия от високоефективни продукти
   DR. FUCHS Regeneration Therapy: Серия от продукти, които решават специфични проблеми
   DR. FUCHS Special Therapy: Продукти за специална грижа
Може да се комбинират продукти от различните линии, за да „паснат“ на индивидуалните нужди на всяка кожа. 

 

 

 

OOLUTION, make a difference! Еco-system Skincare.

   Продуктите за лице на френската био козметика OOLUTION са повече от специални. Те съдържат 100% натурални съставки, 0% вредни или съставки с алергенен потенциал, 0% евтини филъри. Не съдържат синтетични консерванти - парабени, феноксиетанол. Без палмово масло, без минерално масло, без оцветители, без PEG-съставки, без гликоли, без силикони, без ароматизатори. Ще попитате какво съдържат тогава – само истински неща: 100% био растителни масла, етерични масла и екстракти. Нещо повече, всеки продукт е всичко-в-едно-решение, защото съдържа не три, не шест, не девет, а повече от 65 органични съставки, чието биоразнообразие дава на кожата всичко, от което тя има нужда, за да функционира оптимално във всеки момент, всеки ден. Замислени като мултифункционални, продуктите OOLUTION предоставят комплексна грижа според типа кожа и са подходящи за жени и за мъже. Влаганите суровини отговарят на изключително високите стандарти на бранда за чистота и съвместимост с кожата. Използват се 100% естествено извлечени съставки от контролирано био производство или от диворастящи растения. Изцяло отдадени на природосъобразния начин на живот и на опазване на природата марката OOLUTION предлага козметични продукти, чийто състав е 100% без палмово масло (palm oil) и всички негови производни. Всички опаковки на бранда са с 100% еко-дизайн и са напълно разградими след използване.                
   Всеки продукт е цял роман, по думите на създателя на бранда. Той е мислен, отгледан, създаден с внимание и любов и затова ще представяме продуктите един по един в електронния ни магазин и в блога ни. Следете внимателно...